Pikantní candát
20 min.
Ingredience
- 900gramůCandát obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyCitrony
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
116 mg
Postup přípravy
- 1Z candáta vyřezáme filety, omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.
- 2Obalíme v mouce. Rozpálíme olivový olej a filety v něm asi
- 34 minuty z obou stran opečeme.
- 4Citrony omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme k rybě.
- 5Oloupeme česnek, prolisujeme a vetřeme do ryby. Upravíme
- 6na talíř a podáváme s opečenými malými brambůrky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.