Pikantní čertovská omáčka
35 min.
Ingredience
- 1lžíceEstragon
- 4kusyCibulka jarní
- 10kusůPepř černý celý
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOcet vinný
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžícePažitka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
837 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme cibulku a orestujeme ji. Potom přidáme celý pepř, tymián, bobkový list, bílé víno, ocet a necháme tekutinu svařit na polovinu.
- 3Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, worcester, přidáme celý pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku přecedíme, osolíme, opepříme a přimícháme najemno nasekaný estragon a zbytek másla. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.