Pikantní čínské zelí s kukuřicí
35 min.
Ingredience
- 1kusZelí čínské
- 1kusBageta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 7lžicOlej olivový extra panenský
- 150gramůSýr Parmezán
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
- 150gramůKukuřice cukrová nakládaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čínské zelí omyjeme, očistíme a listy rozebereme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, odstavíme ji a na 10 minut do ní listy čínského zelí vložíme. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
- 2Troubu předehřejeme a 220 stupňů Celsia. Bagetu nakrájíme na plátky, pokapeme 3 lžícemi oleje, který jsme předtím promíchali s česnekem. Takto připravené bagetky vložíme na plech a pečeme 10 minut dozlatova. Parmazán nastrouháme na hrubém struhadle.
- 3Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a přidáme chilli papričku a spařené listy čínského zelí. Po 3 minutách přidáme kukuřici a zahříváme další 2 minuty. Osolíme a opepříme.
- 4Směs z pánve rozložíme na připravené talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme s česnekovými bagetkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.