Pikantní čočka po španělsku

55 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
11 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
33 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo a hlávkový salát dobře opereme pod tekoucí vodou a rozdělíme na jednotlivé listy.
  • 2
    Čočku namočíme do studené vody, nejlépe přes noc a potom ji uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a utřeme, šunku nakrájíme nadrobno. Rajčata přelijeme horkou vodou, abychom je snáze oloupali a nakrájíme je nadrobno, cibuli nasekáme nadrobno. Na tuku osmahneme cibuli a pokrájenou šunku. Ke směsi přidáme utřený česnek a kousky rajčat. Zalijeme trochou vody a necháme rozdusit.
  • 3
    Potom do směsi přisypeme vařenou čočku, ochutíme pepřem a solí a vše necháme přejít varem.
  • 4
    Pokrm podáváme teplý s vejci uvařenými natvrdo a hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.