Pikantní čočka po španělsku
55 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 400gramůČočka jedlá
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůŠunka dušená
- 4kusyRajčata
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
11 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
33 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo a hlávkový salát dobře opereme pod tekoucí vodou a rozdělíme na jednotlivé listy.
- 2Čočku namočíme do studené vody, nejlépe přes noc a potom ji uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a utřeme, šunku nakrájíme nadrobno. Rajčata přelijeme horkou vodou, abychom je snáze oloupali a nakrájíme je nadrobno, cibuli nasekáme nadrobno. Na tuku osmahneme cibuli a pokrájenou šunku. Ke směsi přidáme utřený česnek a kousky rajčat. Zalijeme trochou vody a necháme rozdusit.
- 3Potom do směsi přisypeme vařenou čočku, ochutíme pepřem a solí a vše necháme přejít varem.
- 4Pokrm podáváme teplý s vejci uvařenými natvrdo a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.