Pikantní dýňové bramboráky
37 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 3stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMajoránka
- 4lžíceČatní broskvové
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a prolisujeme jej. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme.
- 2V míse dýni smícháme s moukou, jedlou sodou, solí, cukrem, pepřem, majoránkou, česnekem a chilli papričkou. Směs důkladně promícháme.
- 3v pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a lžicí nabíráme těsto, které v pánvi při smažení zformujeme na malé kulaté bramboráky vysoké asi 7-8 mm. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách.
- 4Usmažené dáme na papírovou utěrku okapat. Servírujeme je teplé s broskvovým čatní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.