Pikantní dýňové bramboráky

37 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a prolisujeme jej. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme.
  • 2
    V míse dýni smícháme s moukou, jedlou sodou, solí, cukrem, pepřem, majoránkou, česnekem a chilli papričkou. Směs důkladně promícháme.
  • 3
    v pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a lžicí nabíráme těsto, které v pánvi při smažení zformujeme na malé kulaté bramboráky vysoké asi 7-8 mm. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách.
  • 4
    Usmažené dáme na papírovou utěrku okapat. Servírujeme je teplé s broskvovým čatní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.