Pikantní fazolová kaše

95 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
5 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
24 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole promyjeme, dáme do hrnce s horkou vodou (1 litr) a necháme namočenou 2-3 hodiny. Pak vodu vyměníme (1 litr), přidáme bobkový list, celý černý pepř, očištěnou celou cibuli, lžičku soli a fazole pomalu vaříme asi 1.5 hodiny doměkka.
  • 2
    Z uvařených fazolí vyjmeme cibuli, bobkový list a fazole propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek.
  • 3
    Do horké kaše přimícháme čerstvý žloutek, dochutíme francouzskou pikantní hořčicí, octem a případně dosolíme.
  • 4
    K fazolové kaši podáváme sladkokyselé (nebo kvašené) okurky a chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.