Pikantní fazolová kaše
95 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 2litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceHořčice francouzská
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 4kusyOkurky nakládané
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
5 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
24 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazole promyjeme, dáme do hrnce s horkou vodou (1 litr) a necháme namočenou 2-3 hodiny. Pak vodu vyměníme (1 litr), přidáme bobkový list, celý černý pepř, očištěnou celou cibuli, lžičku soli a fazole pomalu vaříme asi 1.5 hodiny doměkka.
- 2Z uvařených fazolí vyjmeme cibuli, bobkový list a fazole propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek.
- 3Do horké kaše přimícháme čerstvý žloutek, dochutíme francouzskou pikantní hořčicí, octem a případně dosolíme.
- 4K fazolové kaši podáváme sladkokyselé (nebo kvašené) okurky a chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.