Pikantní francouzská omáčka Dijon
25 min.
Ingredience
- 4lžíceVíno bílé
- 4lžíceVíno portské
- 4kusyCibulka jarní
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
537 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2V kastrůlku smícháme bílé víno s portským vínem, přidáme jarní cibulku a přivedeme k varu. Přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme.
- 3Nakonec přimícháme smetanu a ještě 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme hořčici, máslo a najemno nasekanou pažitku. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.