Pikantní fusilli s uzeným lososem
45 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPasta Sambal Oelek
- 250gramůLosos uzený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKopr čerstvý
- 60mililitrůSherry brandy
- 375gramůTěstoviny Fusilli
- 1kusPórek
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1661 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
70 g
Sacharidy
183 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Ve velkém hrnici rozehřejeme máslo a doměkka na něm orestujeme pórek nakrájený na tenká kolečka. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce podusíme. Podlijeme brandy a krátce zahřejeme. Vmícháme najemno nakrájený kopr, sambal oelek, rajčatový protlak a smetanu a omáčku cca 5min provaříme do zhoustnutí.
- 3Lososa nakrájíme na tenké plátky, vložíme společně s těstovinami do omáčky, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
- 4Rozdělíme do misek, dozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.