Pikantní grilované jehly
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2decilitryOlej olivový
- 200gramůKlobása - Čabajka
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyPaprika zelená
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 2lžičkyKoření Gyros
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSádlo syrové
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 3kusyFeferony
- 1kilogramVepřová panenka
- 100gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
64 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
909 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Umyté maso nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na silnější kostky nakrájený sýr, kolečka klobásy a feferonky, plátky cibule, kostky slaniny a přikrájíme ještě papriku a hříbky.
- 2Směs polijeme octem, osolíme, opepříme zasypeme kořením, zalijeme olejem, promícháme a dáme do chladu na 3 hodiny odležet.
- 3Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, paprika, slanina, hříbek, klobása a cibule. Napichování opakujeme po celé délce špejli.
- 4Naskládáme je na plech, dáme sádlo, zalijeme marinádou ve které bylo naložené maso s ostatními surovinami, dáme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání grilujeme asi 40 minut.
- 5Upečené jehly vytáhneme z trouby a posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.