Pikantní grilované jehly

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
64 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
909 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté maso nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na silnější kostky nakrájený sýr, kolečka klobásy a feferonky, plátky cibule, kostky slaniny a přikrájíme ještě papriku a hříbky.
  • 2
    Směs polijeme octem, osolíme, opepříme zasypeme kořením, zalijeme olejem, promícháme a dáme do chladu na 3 hodiny odležet.
  • 3
    Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, paprika, slanina, hříbek, klobása a cibule. Napichování opakujeme po celé délce špejli.
  • 4
    Naskládáme je na plech, dáme sádlo, zalijeme marinádou ve které bylo naložené maso s ostatními surovinami, dáme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání grilujeme asi 40 minut.
  • 5
    Upečené jehly vytáhneme z trouby a posypeme oreganem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.