Pikantní houbový salát
55 min.
Ingredience
- 50gramůHrozinky
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 80mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 3decilitryVíno bílé
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 10gramůPetržel kudrnka
- 10gramůTymián čerstvý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 30mililitrůProtlak rajčatový
- Zelenina
- 200gramůKvěták
- 150gramůCibulka jarní
- 250gramůChřest bílý
- 200gramůHrášek
- 40gramůMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky sultánky zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut namáčet.
- 2Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme koriandr, sůl, pepř a opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vínem, vložíme pytlíček s kořením a povaříme, dokud se tekutina zpoloviny nevypaří. Přidáme rozpůlené žampiony, citronovou šťávu, zakryjeme a na mírném ohni podusíme 5 minut.
- 3Sterilovaná rajčata rozmixujeme, z pánve vyjmeme žampiony a na sítu necháme vykapat, do pánve vlijeme rozmixovaná rajčata. Přidáme ještě protlak a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstraníme pytlík s kořením, vrátíme žampiony, přidáme slité hrozinky a prohřejeme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout přes noc v lednici.
- 4Před podáváním necháme půl hodiny v pokojové teplotě a zatím uvaříme zeleninu. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme hrášek, jarní cibulku, špičky chřestu a nejmenší růžičky květáku. Vše povaříme 2 minuty. Slijeme, ihned ochladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 5V míse zalijeme zeleninu vinným octem a olejem a vmícháme houbovou směs. Podáváme ozdobené nasekanou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.