Pikantní hovězí guláš s pórkem
70 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1hrstMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
- 3Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.