Pikantní hovězí na zázvoru
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
- 2špetkySůl
- 1lžičkaZázvor
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 1,7litryVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel kudrnka
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
477 mg
Cukr
812 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájenou hovězí kýtu osolíme, opepříme, bohatě posypeme zázvorem a naklepeme. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme drobně nasekanou cibuli do měkka. Vložíme maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenké plátky pokrájený česnek, podlijeme 1,5 l vody, pod pokličkou následně povaříme maso do měkka.
- 2Měkké maso vybereme z hrnce, šťávu vydusíme, posypeme moukou, zapražíme a zalijeme zbylou vodou. Povaříme do zahoustnutí omáčky a odstavíme z ohně.
- 3Maso klademe na jednotlivé talíře, přelijeme šťávou, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.