Pikantní jablečné čatní
70 min.
Ingredience
- 2kilogramyJablka
- 5kusůCibule
- 5decilitrůVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 3decilitryOcet kvasný lihový
- 1lžičkaKoření grilovací
- 2kusyFeferony
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, odstraníme stopky, zbavíme jádřinců. Potom je spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky také nakrájíme na malé kousky, které na mlýnku na maso pomeleme. Semletá jablka a cibuli na mírném ohni uvaříme do rozvaření v hrnci s vodou. Přibližně 20 minut.
- 2Do vařící se směsi přisypeme cukr, který stálým mícháním rozpustíme. Potom přidáme oloupaný a rozdrcený česnek, ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme ocet. Směs povaříme za stálého míchání na hustou kaši. Vaříme asi 15 minut. Před dokončením vaření směs dochutíme grilovacím a kari kořením, sójovou omáčkou a solí.
- 3Ještě horkou a hustou směs nalijeme do připravených skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.