Pikantní jáhlová kaše
50 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 1kusFeferony
- 2kusyCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jáhly propláchneme vroucí vodou, scedíme, zalijeme mlékem, posypeme nasekanou feferonkou, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši.
- 2Vaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření, kaši dochutíme pepřem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Tu vmícháme do kaše.
- 3Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.