Pikantní jarní salát

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky, uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Salát z listů ředkviček řádně opláchneme, necháme okapat, natrháme na kousky a vyskládáme na plochou salátovou mísu.
  • 3
    Okurku s očištěnou a zrníček zbavenou kapií nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborám. Celer spolu s cibulkami nakrájíme na šikmé plátky, přidáme k ostatní zelenině, zelenou nať a lístky z celeru najemno nasekáme. Nakrájenou kapii a lžičku nasekané cibulkové natě dáme stranou. Zeleninu promícháme a rozložíme na mísu.
  • 4
    Zálivka: V misce rozmícháme kečup s jogurtem, paprikovou pastou, sójovou omáčkou a dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme jemně nasekané lístky máty a kapii s cibulkovou natí.
  • 5
    Zálivka se do salátu vmíchá až při servírování.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.