Pikantní jarní salát
55 min.
Ingredience
- Zálivka
- 300mililitrůJogurt bílý
- 1kusMáta
- 1lžíceKečup
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePiros Arany
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 300gramůBrambory
- 0,25špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát ledový
- 6kusůŘedkvička
- 200gramůOkurky
- 2kusyCeler řapíkatý
- 7kusůCibulka jarní
- 0,25kusKapie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky, uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Salát z listů ředkviček řádně opláchneme, necháme okapat, natrháme na kousky a vyskládáme na plochou salátovou mísu.
- 3Okurku s očištěnou a zrníček zbavenou kapií nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborám. Celer spolu s cibulkami nakrájíme na šikmé plátky, přidáme k ostatní zelenině, zelenou nať a lístky z celeru najemno nasekáme. Nakrájenou kapii a lžičku nasekané cibulkové natě dáme stranou. Zeleninu promícháme a rozložíme na mísu.
- 4Zálivka: V misce rozmícháme kečup s jogurtem, paprikovou pastou, sójovou omáčkou a dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme jemně nasekané lístky máty a kapii s cibulkovou natí.
- 5Zálivka se do salátu vmíchá až při servírování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.