Pikantní játra na zelenině
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJátra vepřová
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 1kusFeferony
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceKečup ostrý
- 200gramůSádlo vepřové škvařené
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněná játra nakrájíme na silnější plátky. Potřeme je kečupem a obalíme v mouce. Na rozehřáté sádlo naskládáme plátky slaniny, když se začne slanina smažit, ztlumíme oheň. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata, na proužky nakrájenou papriku, nastrouhaný česnek a feferonku. Pod poklicí dusíme přibližne 20 minut.
- 2Hotová játra vyjmeme z hrnce, dáme je stranou a šťávu ze zeleniny dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 3Játra dáme na talíř a polejeme je výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.