Pikantní játrové špízy
45 min.
Ingredience
- 4lžíceBalsamico ocet
- 400gramůJátra králičí
- 4kusyŠalotka
- 3kusyJablka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý celý
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Připravená játra očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špejle namočíme do studené vody. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na silné dílky.
- 2Necháme okapat špejle, pak na ně napichujeme střídavě kousky jater, dílky jablek a šalotku.
- 3Olivový olej rozehřejeme a špízy opékáme z každé strany 2-3 minuty. Pté vyjmeme a pokapeme octem balsamico.
- 4Špízy osolíme a opepříme dle chuti. Med s máslem ohřejeme, zbývající jablka a cibuli osmažíme na zbylém oleji a podáváme ke špízům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.