Pikantní játrové špízy

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravená játra očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špejle namočíme do studené vody. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na silné dílky.
  • 2
    Necháme okapat špejle, pak na ně napichujeme střídavě kousky jater, dílky jablek a šalotku.
  • 3
    Olivový olej rozehřejeme a špízy opékáme z každé strany 2-3 minuty. Pté vyjmeme a pokapeme octem balsamico.
  • 4
    Špízy osolíme a opepříme dle chuti. Med s máslem ohřejeme, zbývající jablka a cibuli osmažíme na zbylém oleji a podáváme ke špízům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.