Pikantní játrový salát s hrozny
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 450gramůJátra drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůŘedkev
- 2kusyPomeranče
- 1kusHrušky
- 100gramůHroznové víno
- 100gramůSalát Polníček
- 3lžíceVíno červené
- 1šálekCitronová šťáva
- 5lžicOlej hroznový
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Játra zasypeme hladkou moukou a podusíme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme.
- 2Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a vyjmeme dužinu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a hroznové víno omyjeme. Opraný polníček osušíme, vyložíme jím misku a přidáme ostatní přísady. Červené víno smícháme s citronovou šťávou a hroznovým olejem a salát zakapeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.