Pikantní jihoafrické bobotie

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme 200 ml mléka a necháme v něm rozmočit krajíc chleba. Rozpálíme olej na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
  • 2
    Z rozmočeného krajíce vymačkáme přebytečné mléko a kousky přidáme do pánve s masem a 3 minuty smažíme. Poté přidáme sůl, pepř, chilli, kari a rozinky dle vlastní chuti. Přidáme ještě citronovou šťávu a vše přendáme do zapékací mísy.
  • 3
    Stranou si v misce smícháme zbylé mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
  • 4
    Obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Na závěr už jen dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.