Pikantní jihoafrické bobotie
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 500gramůJehněčí maso
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaChilli paprička
- 1špetkaKari koření
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 1lžíceHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme 200 ml mléka a necháme v něm rozmočit krajíc chleba. Rozpálíme olej na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
- 2Z rozmočeného krajíce vymačkáme přebytečné mléko a kousky přidáme do pánve s masem a 3 minuty smažíme. Poté přidáme sůl, pepř, chilli, kari a rozinky dle vlastní chuti. Přidáme ještě citronovou šťávu a vše přendáme do zapékací mísy.
- 3Stranou si v misce smícháme zbylé mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
- 4Obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Na závěr už jen dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.