Pikantní kapiová omáčka studená
15 min.
Ingredience
- 3kusyKapie sterilovaná
- 3kusyFeferony
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200gramůZakysaná smetana
- 200gramůMajonéza
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
340 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sterilizované kapie a feferonky drobně nasekáme, dáme je do misky. Přidáme oloupaný, také drobně nasekaný česnek. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, posypeme mletou paprikou a zalijeme olivovým olejem. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme. Nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu s majonézou, opět promícháme.
- 3Připravenou omáčku uskladňujeme v lednici ve vhodné kuchyňské nádobě. Servírujeme studenou s pečeným masem, anebo vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.