Pikantní karbanátky z cizrny

150 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
937 mg
Cukr
763 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu na alespoň 1 hodinu namočíme, pak ji scedíme, v hrnci zalijeme čerstvou studenou vodou a uvaříme doměkka. Uvařenou přelijeme přes síto, necháme vychladnout a v míse rozmixujeme.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, omytou petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 3
    Připravíme kvásek - sušené droždí smícháme s polovinou lžičky cukru a trochou teplé vody.
  • 4
    Rozmixovanou cizrnu smícháme s prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulí a petrželkou, kváskem, podle chuti okořeníme, opepříme a osolíme. Vše znovu promixujeme a směs necháme hodinu odpočinout.
  • 5
    Pak vytvoříme 16 malých kuliček, pokud jsou lepkavé, obalíme je lehce v mouce.
  • 6
    V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a krokety v něm smažíme po všech stranách, až jsou křupavé a mají zlatavou barvu. Po usmažení z nich savým ubrouskem odstraníme přebytečný olej a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.