Pikantní karbanátky z cizrny
150 min.
Ingredience
- 100gramůCizrna
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaSkořice mletá
- 35gramůDroždí
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2hrstiMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVoda pitná
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
937 mg
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu na alespoň 1 hodinu namočíme, pak ji scedíme, v hrnci zalijeme čerstvou studenou vodou a uvaříme doměkka. Uvařenou přelijeme přes síto, necháme vychladnout a v míse rozmixujeme.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, omytou petrželovou nať jemně nasekáme.
- 3Připravíme kvásek - sušené droždí smícháme s polovinou lžičky cukru a trochou teplé vody.
- 4Rozmixovanou cizrnu smícháme s prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulí a petrželkou, kváskem, podle chuti okořeníme, opepříme a osolíme. Vše znovu promixujeme a směs necháme hodinu odpočinout.
- 5Pak vytvoříme 16 malých kuliček, pokud jsou lepkavé, obalíme je lehce v mouce.
- 6V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a krokety v něm smažíme po všech stranách, až jsou křupavé a mají zlatavou barvu. Po usmažení z nich savým ubrouskem odstraníme přebytečný olej a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.