Pikantní kečup
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1decilitrVíno portské
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr moučkový
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 0,25lžičkaTabasco
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
731 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozemeleme oloupanou cibuli a česnek a smícháme je s worcesterem, chilli kořením, cukrem, solí a tabascem a rajčatovým protlakem. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Podléváme rajčatovou šťávou.
- 2Nakonec do hotového, vychladlého kečupu vmícháme portské víno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.