Pikantní kokosové čatní
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžíceČesnek
- 1kusJablka
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOcet vinný červený
- 125mililitrůVíno bílé
- 230gramůKokos strouhaný
- 0,5lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme nadrobno cibulku, česnek, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nasekáme chilli papričku.
- 2Do pánve dáme rozehřát olej. Do středně vyhřátého oleje přidáme cibulku a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme nadrobno nakrájený česnek a neustále mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme jablko a podusíme tak dlouho, až se rozvaří.
- 3Do takto vzniklé směsi přimícháme med, chilli papričku, skořici, sůl, pepř a lžíci octa. Chvíli povaříme. Přidáme kokos a zalijeme vínem, důkladně promícháme a snížíme teplotu vaření.
- 4Vaříme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 5Kokosové čatní můžeme podávat ihned jako přílohu anebo uchovat několik dní v uzavřené skleněné nádobě v ledničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.