Pikantní kuře s rýží
90 min.
Ingredience
- 30gramůKari pasta
- 2kusyChilli paprička
- 4gramyChilli koření mleté
- 5gramůCukr třtinový
- 7gramůSůl
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 5gramůKmín římský
- 6gramůKoriandr čerstvý
- 3gramyKurkuma
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2decilitryVývar zeleninový
- 2lžičkyKari pasta červená
- 600gramůKuřecí prsa
- 5gramůGaram masala
- 300gramůRýže dušená
- 150gramůJogurt bílý
- 100gramůOkurka salátová
- 5gramůMáta
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme kari pastu, chilli papričky, chilli koření, rajčatový protlak, česnek, cukr a sůl, všechno rozmixujeme ručním mixérem na hladkou hmotu.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme arašídový olej, přisypeme kmín, na mírném ohni ho opékáme asi 2 minuty, až začne praskat a vonět. Přidáme cibuli nadrobno, kari listy, za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme rozmixovanou pastu, kurkumu, koriandr a opékáme další 3 minuty.
- 3Vmícháme konzervovaná rajčata a vývar, vaříme 5 minut, vrátíme do směsi maso, přidáme garam masalu a zakryté dovaříme na mírném ohni ještě 20 minut.
- 4Mezitím připravíme jogurtovou omáčku s nastrouhanou okurkou a mátou, ohřejeme a osolíme rýži a podáváme s pikantní směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.