Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
57 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme kari pastu. Na pávni nasucho cca 1-2 minuty osmahneme římský kmín a koriandrová semínka. Vložíme do hmoždíře, přidáme nahrubo nakrájené chilli papričky bez semínek, na tenké plátky pokrájené šalotky, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu a listy kafrové limety. Přisypeme černý pepř, skořici, kurkumu a sůl. Přidáme krevetovou pastu a koriandrové kořeny a zpracujeme na hrubší pastu. Poté postupně za stálého míchání přiléváme olej. Hotovou pastu přelijeme do sklenice, zavíčkujeme a uchováme v lednici.
  • 2
    Kuřecí maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka a zvolna přivedeme k varu. Když se začne tvořit škraloup, přidáme 2 lžíce připravené kari pasty, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíci cukru a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Vložíme kuřecí maso, promícháme a na mírném ohni vaříme 5-6 minut. Poté vlijeme zbytek kokosového mléka, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky a natrhané listy limety. Přivedeme opět k varu a stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Hotovou omáčku rozdělíme na vyhřáté talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami a limetkovými listy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.