Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky
45 min.
Ingredience
- 1litrKokosové mléko
- 450gramůKuřecí prsa
- 1lžíceCukr krupice
- 225gramůBambusové výhonky
- 3kusyLimetka kafrová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12kusůChilli paprička
- 2lžíceOmáčka rybí
- Červená kari pasta
- 12kusůChilli paprička
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceGalgan
- 2kusyCitronová tráva
- 3kusyLimetka kafrová
- 4kusyKoriandr čerstvý
- 10kusůPepř černý celý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKoriandr celý
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKrevetová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
57 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kari pastu. Na pávni nasucho cca 1-2 minuty osmahneme římský kmín a koriandrová semínka. Vložíme do hmoždíře, přidáme nahrubo nakrájené chilli papričky bez semínek, na tenké plátky pokrájené šalotky, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu a listy kafrové limety. Přisypeme černý pepř, skořici, kurkumu a sůl. Přidáme krevetovou pastu a koriandrové kořeny a zpracujeme na hrubší pastu. Poté postupně za stálého míchání přiléváme olej. Hotovou pastu přelijeme do sklenice, zavíčkujeme a uchováme v lednici.
- 2Kuřecí maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka a zvolna přivedeme k varu. Když se začne tvořit škraloup, přidáme 2 lžíce připravené kari pasty, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíci cukru a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Vložíme kuřecí maso, promícháme a na mírném ohni vaříme 5-6 minut. Poté vlijeme zbytek kokosového mléka, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky a natrhané listy limety. Přivedeme opět k varu a stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Hotovou omáčku rozdělíme na vyhřáté talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami a limetkovými listy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.