Pikantní kuřecí stehna
50 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůHrášek
- 1špetkaHořčice v prášku
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceOlej sezamový
- 100gramůFenykl obecný
- 100gramůPastinák
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a kůži křížem nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme rovněž na plátky. Jednu fenyklovou nať si odložíme stranou. Hráškové lusky omyjeme a konce odkrojíme. Oloupaný pastinák nakrájíme na plátky.
- 2Do masa vetřeme sůl, pepř, mletou papriku a práškovou hořčici. Na rozpáleném oleji stehna po obou stranách opečeme.
- 3Do woku dáme trochu vody, připravenou zeleninu dáme do bambusového košíčku, navrch položíme stehna, usadíme do woku a v páře vaříme 15-20min.
- 4Kuřecí maso podáváme se zeleninou, dozdobené snítkami zbylé fenyklové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.