Pikantní losos
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Zálivka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceLimetková šťáva
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 900gramůLosos - filety
- 50gramůSalát Polníček
- 1kusOkurka salátová
- 1hrstBazalka
- 50gramůRoketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Smícháme citronovou šťávu, limetovou šťávu, hořčici, kopr, cukr, olivový olej, bazalku a nalijeme na lososa nakrájeného na kostičky, osoleného, opepřeného a uloženého v nekovové misce. Misku překryjeme potravinářskou folií a uložíme na 15–20 minut do ledničky.
- 2Zatím si smícháme listy bazalky, salátové listy, roketu a obložené rozpůlenými plátky okurky připravíme na talíře. Pak doprostřed salátu vyklopíme vychlazeného lososa, kterým jsme napěchovali formičky na paštičky nebo na pudink. Nazdobíme lístky bazalky a snítkou kopru a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.