Pikantní makarony s italskými bylinkami

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Opláchneme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Makarony uvaříme na skus ve vodě s půl lžičkou soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Oloupeme česnek a cibuli a obojí nakrájíme nadrobno. Italské bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Na větší pánvi rozpálíme arašídový a chilli olej. Přidáme bylinky, cibuli, česnek a chilli papričku a smažíme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté přidáme rajčata i se šťávou a dochutíme zbylou solí a cayenským pepřem.
  • 4
    Na pánev přilijeme zeleninový vývar, hroznovou šťávu a jablečný ocet. Vše promícháme, přidáme kapary a na mírném ohni podusíme asi 10 minut.
  • 5
    Na závěr omáčku zjemníme kysanou smetanou a podle chuti dochutíme chilli omáčkou. Uvařené makarony upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.