Pikantní makarony s italskými bylinkami
30 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 4kusyChilli paprička
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceItalské bylinky
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOlej chilli
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 5lžicHroznová šťáva
- 1lžíceOcet jablečný
- 2lžíceKapary
- 3lžíceSmetana zakysaná 14%
- 1lžičkaChilli omáčka
- 450gramůŠpagety, Makarony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Opláchneme a nakrájíme na kostičky.
- 2Makarony uvaříme na skus ve vodě s půl lžičkou soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 3Oloupeme česnek a cibuli a obojí nakrájíme nadrobno. Italské bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Na větší pánvi rozpálíme arašídový a chilli olej. Přidáme bylinky, cibuli, česnek a chilli papričku a smažíme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté přidáme rajčata i se šťávou a dochutíme zbylou solí a cayenským pepřem.
- 4Na pánev přilijeme zeleninový vývar, hroznovou šťávu a jablečný ocet. Vše promícháme, přidáme kapary a na mírném ohni podusíme asi 10 minut.
- 5Na závěr omáčku zjemníme kysanou smetanou a podle chuti dochutíme chilli omáčkou. Uvařené makarony upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.