Pikantní marinované krůtí řízky
30 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 1kusVejce slepičí
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
819 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 2Krůtí prsa omyjeme a osušíme, naporcujeme na plátky a mírně je naklepeme.
- 3V míse smícháme dl piva, cibuli a petrželku, podle chuti přidáme mletou papriku, pepř a sůl.
- 4Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinu v chladu odležet. Pak ho postupně obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se zbylým pivem a ve strouhance.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm po obou stran usmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.