Pikantní masový salát s rajčatovým dresinkem

55 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
554 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené maso nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky. Nakládané cibulky scedíme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Sardele propláchneme studenou vodou, osušíme na papírové utěrce, 4 ks odložíme stranou a zbytek nadrobno nakrájíme. Vše smícháme s nasekanou petrželkou a pokapeme trochou nálevu z cibulek.
  • 2
    Na rajčatový dresink smícháme rajčatový protlak s octem, hořčicí, ochutíme špetkou cukru, soli a pepře. Poté postupně přidáváme olej a šleháme, dokud nevznikne hladká omáčka. Dresink opatrně vmícháme do masové směsi. Salát necháme alespoň 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  • 3
    Před podáváním dozdobíme zbylými sardelemi. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.