Pikantní masový salát s rajčatovým dresinkem
55 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí maso vařené
- 8kusůSardelové řezy
- 2lžícePetržel - nať
- 5lžicProtlak rajčatový
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice dijonská
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 150gramůCibule sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
554 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené maso nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky. Nakládané cibulky scedíme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Sardele propláchneme studenou vodou, osušíme na papírové utěrce, 4 ks odložíme stranou a zbytek nadrobno nakrájíme. Vše smícháme s nasekanou petrželkou a pokapeme trochou nálevu z cibulek.
- 2Na rajčatový dresink smícháme rajčatový protlak s octem, hořčicí, ochutíme špetkou cukru, soli a pepře. Poté postupně přidáváme olej a šleháme, dokud nevznikne hladká omáčka. Dresink opatrně vmícháme do masové směsi. Salát necháme alespoň 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- 3Před podáváním dozdobíme zbylými sardelemi. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.