Pikantní masový špíz na pivu

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
60 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
967 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.
  • 3
    Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.
  • 5
    Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.