Pikantní masový špíz na pivu
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 200gramůKlobása Dunajská
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,2decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
60 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
967 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.
- 2Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.
- 3Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.
- 5Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.