Pikantní nudle s tofu a thajskou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůNudle rýžové
- 500gramůSýr sójový - Tofu
- 3kusyChilli paprička
- 60mililitrůOlej sezamový
- 3gramyCitronová tráva
- 2gramyZázvor celý
- 100gramůCibule
- 60mililitrůRajčatová šťáva
- 60mililitrůOmáčka rybí
- 40gramůCukr palmový
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vlasové rýžové nudle zalijeme vroucím vývarem a necháme zakryté 10 minut nabobtnat. Zatím ve woku na rozpáleném sezamovém oleji osmahneme nasekané chilli papričky a na kostičky nakrájený tofu sýr. Přidáme nakrájenou citronovou trávu, nastrouhaný zázvor a cibuli nadrobno. 3 minuty opečeme, zalijeme limetkovou a rajčatovou šťávou a rybí omáčkou, osladíme palmovým cukrem a necháme ještě pár minut dusit.
- 2Vmícháme scezené a okapané nudle a rozdělíme do misek na jednotlivé porce. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.