Pikantní nudlová polévka
35 min.
Ingredience
- 1,2litryVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceTamarindová pasta
- 4kusyChilli paprička
- 1lžíceGalgan
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 8kusůMaracuja
- 350gramůBrambory
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKukuřice cukrová
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůRajčata Cherry
- 150gramůNudle rýžové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
46 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pánev rozehřejeme, dáme tamarindovou pastu, chilli papričky, prolisovaný česnek, drobně nakrájený galgán, rybí omáčku, cukr, natrhané listy mauricijské papedy a kuřecí vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Oheň zmírníme a pozvolna vaříme 5 minut.
- 2Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do polévky a vaříme 5 minut za občasného promíchání.
- 3Poté přidáme drobně nakrájenou mrkev, brambory nakrájené na kostičky a rozpůlené kukuřičky. Opět vaříme tak dlouho, dokud není maso uvařené.
- 4Na závěr vmícháme do polévky nakrájené lístky koriandru, rozpůlená rajčata a ploché rýžové nudle. Vše vaříme, dokud nezměknou nudle.
- 5Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme koriandrem a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.