Pikantní omáčka
30 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžičkaSardelová pasta
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusCibule
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, vodu, ocet, mouku, máslo a sůl zahříváme ve vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout.
- 2Do vychladlé omáčky vmícháme hořčici, jemně nakrájenou cibuli a okurku, sardelovou pastu, nasekanou petrželku a špetku citronové kůry. Vše dobře promícháme.
- 3Omáčku podáváme k rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.