Pikantní omáčka s feferonkami
40 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceHořčice
- 1decilitrVíno bílé
- 20gramůKapary
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitron
- 0,75litrVoda pitná
- 3kusyFeferony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
53 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme ve slupce brambory, které po uvaření scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a prolisujeme. Jedno vejce uvaříme ve vodě natvrdo, opláchneme studenou, oloupeme, žloutek nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme syrový žloutek, olej a dobře utřeme, vmícháme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, hořčici, citrónovou kůru a citrónovou šťávu z jednoho citronu, osolíme, opepříme, přidáme nasekané kapary, prolisované brambory, nasekané feferonky, zalijeme vínem a všechno dobře rozmixujeme.
- 2Hotovou omáčku uchováváme v lednici a před podáváním ji prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.