Pikantní omáčka s okurkami

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
962 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce, přidáme barevný pepř a bylinky, ocet a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a vaříme dalších 15 minut.
  • 2
    Z hladké mouky a másla usmažíme jíšku, kterou rychle vmícháme do omáčky. Vmícháme nakrájené okurky a sekanou petržel. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Omáčka se hodí ke grilovaným či smaženým kotletám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.