Pikantní omáčka s okurkami
40 min.
Ingredience
- 240gramůŠalotka
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 200mililitrůVíno bílé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOkurky nakládané
- 400mililitrůVývar telecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3špetkyPepř 4 barev
- 4gramyBazalka
- 4gramyTymián čerstvý
- 10mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
962 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce, přidáme barevný pepř a bylinky, ocet a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a vaříme dalších 15 minut.
- 2Z hladké mouky a másla usmažíme jíšku, kterou rychle vmícháme do omáčky. Vmícháme nakrájené okurky a sekanou petržel. Osolíme a opepříme.
- 3Omáčka se hodí ke grilovaným či smaženým kotletám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.