Pikantní omáčka s vínem
20 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůPyré rajčatové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
132 mg
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku a česnek nakrájíme na drobno, promícháme s pepřem, v menším hrnci rozpustíme máslo, směs na něm krátce povaříme, poté přidáme víno a vaříme ještě zhruba 3 minuty.
- 2Nakonec přimícháme pyré, až bude omáčka dostatečně hustá, rozmixujeme ji za pomocí tyčového mixéru. Podle chuti dochutíme solí a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.