Pikantní omelety s rýží
20 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 75mililitrůVývar rybí
- 30gramůCukr krupice
- 3gramySůl
- 15mililitrůVíno rýžové čínské
- 180gramůRýže dušená
- 40gramůPažitka
- 7mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
700 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme studený rybí vývar, přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, přidáme cukr, sůl a promícháme. Do misky rozklepeneme vejce a metlou šleháme, až vznikne krémová hnota. V pánvi rozehřejeme olej, z krémové hmoty usmažíme dvě omelety, které položíme na talířky a necháme vychladnout. Dušenou rýži smícháme s posekanou pažitkou, rozdělíme na omelety, zavineme, šikmo rozkrojíme napůl, upravíme na 4 dezertní talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.