Pikantní pečená makrela
50 min.
Ingredience
- 4kusyMakrela obecná
- 4stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaKmín drcený
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
56 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
544 mg
Cukr
354 mg
Postup přípravy
- 1Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a důkladně utřeme se všemi ostatními přísadami. Makrely očistíme a naplníme kořeněnou směsí. Potřeme i z vnější stany. Každou rybu zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut. Podáváme i s vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.