Pikantní pečené bramborové slupky

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velmi dobře očištěné a omyté brambory pečeme ve slupce přibližně hodinu v troubě, dokud nezměknou.
  • 2
    Částečně vychladlé brambory rozpůlíme, vydlabeme z nich dužninu tak, aby zůstala přibližně 5 milimetrů silná slupka. Potom je nakrájíme na větší kousky, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
  • 3
    Na rozpáleném grilu slupky opékáme na omaštěném grilovacím plechu 5 minut z každé strany, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.