Pikantní plněné bramborové placky
80 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule
- 1kilogramKuřecí prsa
- 200gramůKečup ostrý
- 100gramůOmáčka k masu česneková
- 500gramůFazole bílé v chilli omáčce
- 300gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Placky
- 3litryVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
34 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Náplň: ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vmícháme na tenké proužky nakrájené maso, opékáme, aby se zatáhlo maso, přidáme kečup ostrý, česnekovou omáčku, vsypeme scezené pikantní fazole a za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut doměkka. Potom ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, chilli koření, zamícháme, odstavíme z ohně a udržujeme teplé.
- 2Příprava placek: brambory se slupkou vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme je doměkka asi 30 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál, přidáme mouku, kypřící prášek, sůl a rukou vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme do dlouhé rolády. Nožem ukrajujeme kusy těsta, které rozválíme na plát o velikosti pánve, na které budeme placky péct.
- 3Pánev mírně potřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni připravenou placku, kterou pečeme z jedné strany a po otočení dopečeme z druhé strany. Pečení opakujeme do skončení těsta. Placky udržujeme teplé až do jejích dalšího použití.
- 4Opečené bramborové placky rozložíme podle porcí na talíře, naplníme připravenou masovou směsi, kterou posypeme nastrouhaným sýrem, naplněnou placku zavineme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.