Pikantní plněné koláčky
55 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 225gramůChřest bílý
- 120gramůSýr Feta
- 140gramůJogurt bílý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 225gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto nakrájíme na čtverce, použijeme plech s důlky nebo 12 samostatných formiček. Tři vrstvy čtverců na sebe dáme tak, aby vytvořily ozdobný kraj. Formičky vymažeme máslem a vyplníme těstem, aby ještě přesahovalo cca o 2,5 cm.
- 2Tenký chřest nakrájíme na 2,5 cm kousky, konečky necháme celé. Vaříme v osolené vodě do změknutí. Propláchneme studenou vodou a osušíme. Sýr promícháme s jogurtem, vejcem, na jemno pokrájenou jarní cibulí, mátou, solí a pepřem. Přidáme chřest a směsí naplníme koláčky do 1 cm od horního kraje.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 190°C, do křupava. Necháme asi 10 minut zchladit, potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.