Pikantní polévka z máslové dýně s chilli

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou máslovou dýni rozkrojíme, vydlabeme lžicí semínka i s vlákny. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou a omytou bramboru rozkrájíme na malé kostky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Očištěnou cibuli nakrájíme též na kousky. Petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.
  • 2
    Do hrnce s 500ml vody dáme všechnu pokrájenou zeleninu, vodu přivedeme k varu, přidáme malou kostku zeleninového bujónu a bobkový list. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a zeleninu budeme vařit 15-20 minut doměkka. Z uvařené zeleniny vyndáme bobkový list, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme ji dohladka.
  • 3
    Do talířů dáme nastrouhaný tvrdý sýr, přelijeme ho horkou krémovou polévkou, ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.