Pikantní rajčatová polévka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, vodu a vaříme 30 minut.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme jíšku. Rajčatový vývar prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme.
  • 3
    Polévku můžeme zjemnit trochou smetany. Každou porci zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.