Pikantní říční ráčci
24 min.
Ingredience
- 500gramůRak říční
- 3kusyChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaSůl
- 300gramůChléb celozrnný žitný
- 1lžíceOlej chilli
- 1,3decilitryOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso říčních ráčků omyjeme, osušíme. Omyjeme a rozpůlíme také malé chilli papričky, zbavíme semínek, drobně posekáme. Očištěný česnek rozsekáme nadrobno. Omyjeme petrželku, lístky odložíme.
- 2V pánvi rozpálíme chilli olej, sezamový olej, přimícháme chilli s česnekem, krátce orestujeme (přibližně 1 minutu), poté přimícháme maso z ráčků a restujeme 1 minutu tak, že pánvi kroužíme a ráčky zlehka promícháváme. Podle chuti osolíme.
- 3Servírujeme je ihned horké, ozdobené lístky petrželky. Podáváme s žitným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.