Pikantní roláda z mletého masa
80 min.
Ingredience
- 750gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 8stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůSlanina vepřová
- 5kusůŽemle bezlepková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
71 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
818 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Starší bezlepkové housky nastrouháme. Získanou strouhanku promícháme s mletým masem a s celými vejci. Směs ochutíme solí, pepřem a nasekanou cibulí, majoránkou a sladkou paprikou. Jestliže máme směs řídkou, zahustíme ji bezlepkovou strouhankou. Takto připravenou masovou směs rozetřeme na alobal, na směs opatrně rozetřeme 3lžíce hořčice a na hořčici rozložíme plátky slaniny. Potom alobal se směsí sbalíme do pevné rolky a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi hodinu. Takto připravené maso servírujeme teplé, nakrájené na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.