Pikantní ryba na grilu s arašídy
85 min.
Ingredience
- 12kusůArašídy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůVoda pitná
- 15lžičekCitronová tráva
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaZázvor mletý
- 1kilogramTreska aljašská
- 2kusyChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
449 mg
Cukr
337 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou rybu grilujeme asi 1 hodinu, několikrát ji obrátíme.
- 2Poté přidáme trochu zázvoru a 3 stroužky česneku a grilujeme, dokud slupky nezačnou černat. Po vychladnutí oloupeme.
- 3Na wok pánvi nasucho opražíme ořechy nasekané nahrubo. Chilli papričky a sůl utřeme v hmoždíři dohladka, postupně přidáváme citronovou trávu nasekanou najemno, pepř, ořechy, česnek a opět utřeme dohladka. Směs důkladně promícháme v misce s citronovou šťávou a horkou vodou.
- 4Rybu umístíme na tác a potřeme arašídovou pastou. Podáváme s rýží, pastu servírujeme v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.