Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce
60 min.
Ingredience
- kokosová omáčka
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2,5decilitryMléko kokosové
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceChilli omáčka
- rybí karbanátky
- 5kusůCibule
- 800gramůFilé z mořského jazyka
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyChilli paprička
- 2lžičkySůl
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceZázvor celý
- 3lžíceMouka sójová plnotučná
- 5kusůČesnek
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 5lžicOlej slunečnicový
- 5kusůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1434 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
36 g
Sacharidy
198 g
Vláknina
10 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme rybí plátky, jarní cibuli omyjeme, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme k ní oloupaný česnek, omyté a pokrájené chilli papričky bez semen, omytou petrželovou nať, oloupaný nakrájený zázvor. Všechny přísady pomeleme na masovém strojku a v míse je smícháme se sójovou moukou, ochutíme pepřem, solí. Vyšleháme tuhý sníh z bílku a lehce ho vmícháme do tuhé rybí směsi, ze které vytvoříme karbanátky ve tvaru kuliček.
- 2Ve woku rozpálíme olej a rybí karbanátky postupně usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly, a hned je odložíme do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly horké.
- 3Do woku nalijeme smetanu, kokosové mléko a cukr. Přimícháme lžíci chilli omáčky a lžíci kokosového krému, karbanátky vložíme do omáčky a při mírné teplotě je dusíme pod pokličkou asi 8-10 minut. Během dušení občas omáčku promícháme.
- 4Horké karbanátky podáváme s omáčkou a rozpečenou bagetkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.