Pikantní rýžový salát
60 min.
Ingredience
- Dresink
- 5lžicOlej sezamový
- 1lžíceSherry brandy
- 3lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř citronový
- 1lžičkaOlej olivový
- 200gramůRýže loupaná
- 1kusŠalotka
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyPaprika žlutá
- 150gramůHrachové lusky
- 1kusEstragon
- 100gramůSójové výhonky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotky nasekané na kostičky a dusíme, až zesklovatí. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme horkým vývarem a necháme přejít varem. Zakryjeme poklicí a vaříme na velmi mírném ohni asi 40 minut.
- 2Cukrové lusky omyjeme a blanšírujeme asi dvě minuty, pak přidáme sójové výhonky a balnšírujeme ještě minutu. Slijeme a necháme okapat.
- 3Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Snítku estragonu opláchneme, rozpůlíme a nasekáme najemno.
- 4Sezamový olej rozšleháme s octem, sherry, solí, citrónovým pepřem a estragonem.
- 5Všechny suroviny na salát smícháme a přelijeme dresinkem, necháme odležet. Dle chuti můžeme salát zjemnit zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.