Pikantní rýžový salát se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 1lžičkaChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceMed včelí
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 100gramůOřechy burské pražené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Ryži uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v míse smícháme prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, chilli, sójovou omáčku, med a cukr. Vše pořádně promícháme a mixérem 10 vteřin pošleháme.
- 2Do mísy přidáme na drobno nakrájený celer, cibuli a rozpůlené fazolové lusky. Uvařenou rýži přidáme do mísy, lehce osolíme, opepříme, pořádně vše zamícháme, posypeme nasekanými oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.